kolmapäev, 2. aprill 2014

Mis on mikrokiudlapp ja mis teeb selle nii eriliseks?



Naistepäeval sai oma Facebooki kampaaniamängus osalenute vahel välja loositud väga kvaliteetsed mikrokiudlapid. Suurele kevakoristuse hooajale eelnevalt täna neist pisut juttu teemegi. Tere tulemast ägedate, erivärviliste ja universaalsete mikrokiudlappide maailma!
Mikrokiudlapid

Mikrokuidlapp koosneb paljudest peentest ja karedatest mikroskoopilistest, polüestrit ja polüamiidi sisaldavatest, kiududest. Mikrokiud on ligi 60 korda peenem kui inimese juuksekarv ning just need imepeenikesed ja karedad mikrokiud teevad lapi nii eriliseks, lõigates mustuse pinnalt lahti. Lahti tulnud mustus koguneb omakorda kiududevahelisse tühja alasse.
Seepärast tasub tähele panna ja alati meeles pidada, et mikrokiudrätikuid EI KASUTATA suure veega! Seda tehes täituvad lapis olevad tühjad alad/poorid veemolekulidega ja mustus, mis peaks lapi sisse imenduma, sinna ei kogunegi!
NB! Mikrokiudlappide kasutamisel jälgi neid nõuandeid:
1. Puhastamise ajal niisutatakse puhastatavat pinda – lapp on alati kuiv
2. Märjaks saanud lapp läheb pesusse
3. Mikrokiud toimib ka puhta veega puhastades
4. Mikrokiudlappe ei tohi kasutada kloori sisaldavate puhastusainetega
5. Mikrokiudrätikuid sobib kasutada koos aurupuhastiga
6. Mikrokiudrätikuga pikemaajaliselt töötamine mõjub su kätele nahka kuivatavalt
7. Mikrokiud ei sobi õlitatud pindadele
Mikrokiudlapid eemaldavad lahtistkinnitunud ja sööbinud mustust. Ettevaatust värvitud pindade puhastamisel, võite värvi maha hõõruda!
Mikrokiudrätid on väga töökindlad ja ei muutu kasutades. Tootja garanteerib  500 pesukorda, aga õige kasutuse korral toimivad need palju kauem.
KOKKUVÕTTEKS : Mikrokiudlapiga on lugu nii, et kui sina hoolitsed tema eest hästi, siis tema teenib sind truult vähemalt aastaid!